Параграф22 Daily

§22 Новини

СГС не даде ход на делото срещу Веселин Георгиев-Батко

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Веселин Георгиев- обвинен по чл. 282 - 283а от Наказателния кодекс, за злоупотреби във фонд "Републиканска пътна инфраструктура". На днешното съдебно заседание се очакваше да бъде представена съдебно икономическата експертиза, но беше постъпила молба от вещо лице, в която се обяснява, че му е необходим срок от още 4-5 месеца, за да бъде готов с заключението по експертизата. Също така той помоли съда да бъдат назначени още две вещи лица, които да му помогнат при заключението. Това стана причина защитата и обвинението да поискат от съдийския състав да не се дава ход на делото. Молбата им беше уважена, кат беше обяснено, че експертизата е от съществено значение за делото.


Веселин Георгиев стана известен като "Батко" заради това, че докато управлявал пътния фонд е възлагал обществени поръчки за строеж на пътища на фирмите на братята си.


Следващото дело е насрочено за 19 ноември, като на него се очаква да бъде представена съдебно-икономическата експертиза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във