Параграф22 Daily

§22 Новини

СГС освободи Румяна Ченалова срещу парична гаранция от 7000 лв

Софийски градски съд освободи Румяна Ченалова с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7000 лева. Тя е обвинена в длъжностно и документно престъпление по чл. 282 и чл. 311 от Наказателния кодекс. Съдията по делото - Веселина Ставрева, призна само повдигнатото обвинение по чл. 311 от НК. По отношение на повдигнатото й обвинение в длъжностно престъпление, съдия Ставрева обясни, че не са събрани достатъчно доказателства.

Защитникът на обвинената магистратка и нейн брат - Станимир Ченалов, коментира след заседанието, изложените от съдия Веселина Ставрева мотиви за наложената мярка. По думите му, те са изключително подробни, актуални. „Независимо, че в някаква степен това определение е в полза на Румяна Ченалова, за годините опит, които имам - много рядко се случва да чуя толкова добре мотивирано определение”, допълни адвокат Ченалов.

Румяна Ченалова има три дневен срок, за да изпълни наложената и мяра за неотклонение, в противен случай може да бъде поискано отново постоянното и задържане под стража. Решението на СГС подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във