Параграф22 Daily

§22 Новини

СГС отложи делото срещу Тошко Добрев за 30 септември

Софийски градски съд отложи делото срещу Тошко Добрев за 30 септември. Бившият директор на "Софийски имоти" е обвинен по чл. 219 от Наказателния кодекс, като делото е едно от поредицата дела от случая "Софийски имоти".


На днешното заседание се очакваше да бъде разпитана свидетелката Ели Георгиева, която обаче и този път не се яви за разпит в заседателната зала. Георгиева трябва да се яви на следващото заседание по делото, което ще е на 30 септември, в противен случай тя ще бъде глобена и ще се започне процедура по нейното издирване.


Едно от вещите лица, което е участвало при изготвянето на петорната експертиза, е подало молба за прекратяване на неговото пълномощно като вещо лице по случая, тъй като той не може да защити представената от него експертиза.


Адвокатът на обвиняемия Тошко Добрев поиска от съда въпросите за изготвянето на експертизата да бъдат съобразени с това, че на 7 юли изтича давността по една от точките в обвинителния акт срещу Добрев.


Следващото заседание по делото е насрочено за 30 септември от 9:30 часа, като делото ще се гледа от 4 състав на Софийски градски съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във