Параграф22 Weekly

§22 Новини

СГС ще гледа делото срещу Николай Русинов

Наказателната колегия на Софийски градски съд(СГС) ще гледа дело срещу Николай Русинов - Чеци за убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Заседанието ще се състои в Националната следствена служба, а не в Софийски градски съд, защото по делото ще се провежда видеоконферентна връзка със свидетел от Румъния, а в сградата на Съдебната палата няма нужната техника.


На последното заседание по делото за убийството на Яна Кръстева бяха разпитани вещи лица, бяха прочетени показанията на Ярослав Мацек от Словакия, който е заявил, че не познава Русинов, не е говорил с него по телефон, а са разменили два имейла по работа.


През 2011 година Мацек е получил празен SMS от Русинов, но не знае причината за него. Не е връщал обаждане или SMS, защото номерът не е бил запаметен в телефона му и не е знаел от кого е. Свидетелите Таня Иванова не се яви на съдебното заседание заради незадоволително общо състояние, а Мирослав Цветков е изпратил писмени обяснения за отсъствието си.


На 28 ноември 2012 г. Прокуратурата повдигна на Русинов обвинение за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Съдебният процес за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева започна на 31 януари миналата година. Подсъдимият - 35-годишният Николай Русинов, беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни.


Делото се гледа от 5-ти състав на наказателната колегия на СГС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във