Параграф22 Weekly

§22 Новини

СГС ще заседава по делото срещу Николай Русинов - Чеци

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Русинов - Чеци, обвинен за убийството на Яна Кръстева. Предишното заседание по делото беше отложено, след искане на адвокатите на Русинов, защото те не са успели да се запознаят с резултатите от експертизите по делото. Не се яви и Таня Георгиева, свидетел по делото, излежаваща присъда в затвора в Сливен.


Прокуратурата повдигна на Николай Русинов обвинение за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина на 28 ноември 2012 г. Съдебният процес започна на 31 януари. Делото ще се гледа от 5 състав на СГС.


Предишното заседание се проведе в Националната следствена служба, а не в Софийски градски съд, защото по делото ще се провежда видеоконферентна връзка със свидетел от Румъния, а в сградата на Съдебната палата няма нужната техника. Тогава бяха разпитани и вещи лица, бяха прочетени показанията на Ярослав Мацек от Словакия, който е заявил, че не познава Русинов, не е говорил с него по телефон, а са разменили два имейла по работа.


След зверското убийство на Яна Кръстева в "Борисовата градина", соченият от прокурорите за убиец Николай Русинов-Чеци е отишъл на купон в Румъния, където негов приятел вдигнал луда сватба. Това научи ПИК от адвокат Иво Найденов, който брани правата на подсъдимия за ужасното престъпление.


Родителите на убитата Яна останали още по-потресени, когато разбрали, че след като погубил щерка им, пълничкият мъж е отишъл на север от Дунав да се напива и играе кючеци на сватба. "Ще го удуша с тези две ръце", казал бащата на убитото момиче. Днес в националното следствие ще бъде разпитан чрез видео връзка този свидетел.


На 28 ноември 2012 г. прокуратурата повдигна на Русинов обвинение за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. След като тялото бе намерено в храстите, стана ясно, че Чеци е забегнал в Румъния.


Подсъдимият - 35-годишният Николай Русинов - Чеци беше задържан в края на април 2012 година и от тогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във