Параграф22 Daily

§22 Новини

СГС върна бързо във ВКС делото за освобождаването на Полфрийман

Софийският градски съд отново изпрати на Върховния касационен съд (ВКС) делото по искането за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман с изпълнени указания и доказателства за връчен препис на осъденото лице от искането на главния прокурор за възобновяване на делото, съобщиха от пресцентъра на СГС.

Икономия на време, а не процесуален пропуск, е причината вчера съдията докладчик по делото да разпореди то да бъде изпратено незабавно във ВКС след уведомяване на страните за искането на главния прокурор. Съобщенията от получените уведомления щяха да бъдат допълнително внесени, докато делото се администрира във ВКС.

В сряда ВКС върна на Софийски градски съд делото на убиеца на българския студент Андрей Монов - Джок Полфрийман, с мотив за процедурни нередности и процесуални пропуски. Във вторник главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане ВКС да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване на осъдения за убийство австралийски гражданин.

Полфрийман беше освободен от затвора на 20 септември. Той беше осъден през 2011 г. на 20 години затвор, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във