Параграф22 Daily

§22 Новини

Шамар за Гешев: Писмо за неприключилата процедура за избора на европрокурори

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение писмо от Евгени Стоянов - заместник-министър на правосъдието, ведно с открита грама от Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз и писмо от Лаура Кьовеши - Европейски главен прокурор, относно избора на европейски делегирани прокурори от България.

С решение на Европейската прокуратура от 7 април 2021 г., са назначени Димитър Беличев - прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив, Бойко Калфин - прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил и Светлана Шопова-Колева - прокурор в Софийска градска прокуратура за европейски делегирани прокурори за период от 5 години с възможност за подновяване. Мандатът им започва от датата, посочена в договора за наемане на работа. С решение на колегията на Европейската прокуратура от същата дата, кандидатурите на четирима от излъчените е отхвърлена.

Процедурата продължава относно оценката за Божидара Ганева – Димова – прокурор в Софийска районна прокуратура, Венцислав Фердинандов - прокурор в Специализираната прокуратура и Вероника Трифонова – прокурор в Софийска районна прокуратура, която предстои да бъде обявена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във