Параграф22 Weekly

§22 Новини

Шеф на департамент в Росприроднадзор на съд за подкуп

Шефът на департамент в руския държавен орган за опазване на околната среда - Росприроднадзор в Приволжския федерален окръг Игор Лола, неговият заместник - Павел Атрохин, както и частният предприемач Едуард Антонов, са изправени пред съда по обвинение в даване и в получаване на подкуп в големи размери, съобщи руският Следствен комитет.


Според данните на следствието, Лола и Атрохин са поискали - и са получили от предприемача Антонов общо 879 тыс. руб. за да го включат в състава на Обществения съвет при департамента. Освен това обвиняемият Атрохин - чрез посредници, е получил други два подкупа - съответно от 500 хил. и 600 хил. рубли за да издаде различни лицензи на търговци.


За да не е капно държавният чиновник е поискал - и е получил от бизнесмена Антонов, 5 млн. рубли за да изготви положително заключение по възложената му експертиза за създаване на два полигона за утилизация на твърди битови отпадъци и дори е предприел мерки за анулиране на вече издаден подобен лиценз на бизнесструктура, конкурентна на тази на Едуард Антонов.


Другите двама обвиняеми по това наказателно дело - сътрудничката на департамента на Росприроднадзор Юлия Файзрахманова и директорът на филиала на Федералния център за анализи и оценки на техногеното въздействия върху околната среда за Нижегородска област - Алексей Шпанагел, са вече осъдени на условно лишаване от свобода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във