Параграф22 Daily

§22 Новини

Шеф на ловна дружинка застреля съсед заради силна музика

Шеф на ловна дружина застреля съседа си ром заради силна музика. Инцидентът се е разиграл в село Лисец, област Ловеч. 59-годишният ловец Валентин Василев направил забележка на празнуваща ромска фамилия заради силна музика. Посрещнал го мъж с нож, при което ловецът извадил пистолет и прострелял смъртоносно съседа си. 

„Доколкото разбрах Валентин е отишъл да им прави забележка. Съседът Георги е тръгнал с нож срещу него, Валентин избягал. Взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял”, разказа кметът на село Лисец Пламен Върбановски. Той допълни, че пистолетът, с който е извършено убийството, е законно притежаван.

В селото вече е тръгнала подписка в защита на Валентин Василев, като вече са се подписали около 300 души. Те искат да изселят ромската фамилия, членове на която са пуснали силната музика. Те са от съседното село.

Кметът заяви, че убитият Георги е лежал няколко пъти в затвора, а семейството му няма регистрация в селото. „Полицията ги прати да им направим адресна регистрация, но те нямат жилище”, каза още Пламен Върбановски. По думите му 59-годишният Валентин Василев се ползва с високо доверие от местните хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във