Параграф22 Daily

§22 Новини

Шефът на митницата в Свиленград излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Срещу 5000 лева пуснаха под гаранция арестувания шеф на митницата в Свиленград Тодор Караиванов. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано. Както е известно, Караиванов е обвинен във взимане на подкуп от около 2700 лева.

След като чу решението на съда, съпругата му се разплака.

„Аз прекарах дълго време в ареста сред всякакви престъпници , включително убийци и изнасилвачи. Лежах с хора, чиито престъпления съм пресякъл. Най-страшно е да бъдеш дискредитиран”, коментира в съдебна зала Караиванов.

Той разказа части от автобиографията си и подчерта, че вече 18 години работи в системата на митниците. Караиванов каза, че благодарение на него митница Свиленград е най-авторитетната в страната, че е работил дълго с Бойко Борисов, когато той е бил кмет на София и заедно се пресичали канали на антики, както и контрабандни канали.

Държавното обвинение в лицето на прокурор Андрей Атанасов подчерта, че има опасност Караиванов да повлияе на разследването, но адвокатката му Георгиева рязко реагира: „Крайно време е общественото мнение, което присъства в залата, да я напусне, защото задържането на Тодор Караиванов е предварителна присъда и е за назидание”.

Караиванов накрая повтори, че 25 дни е лежал в самостоятелна килия, а след това е бил потресен, защото му се е наложило да дели килия с най-големите престъпници в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във