Параграф22 Daily

§22 Новини

Шефът на пресцентъра на МО отрече съпричастност към Сливенската мистерия с децата

Информацията за съпричастността ми към случая е базирана на слухове - заяви днес в телевизионно интервю Александър Урумов, шеф на пресцентъра на Министерството на отбраната. Както е известно неговото име се появи в неофициални информации, които съпътстваха масовата истерия в няколко града заради твърдения, че ще отнемат деца от родителите им. В разгара за скандала се стигна дотам родители да прибират децата си от училище.

"Стига се до сюреалистични измерения на подобни слухове. Моето име не е било изричано, било е казано "служител на пресцентъра на Министерството на отбраната". Като началник на пресцентъра, разбира се, че нося отговорността. Телефонът ми не е сменян от повече от 10 години. Готов съм да предоставя всички мои комуникационни канали - Whatup, Viber, двата ми профила във Фейсбук, за да бъде извършена проверка", заяви Урумов.

"Дълбокото ми убеждение е, че мястото на учениците е в училище. Познавам колегите си и съм убеден, че никой не участва. Но когато се каже А, редно е да се каже и Б, и Ю, и Я. Нека се направят проверките и ако се установи, че няма нищо такова, че никой от пресцентъра на Министерството на отбраната не е допринесъл за това нещо, не е ли редно да последва извинение", изтъкна шефът на пресцентъра на МО. Според него намесването на името му е пряко свързано с категоричната му позиция срещу Истанбулската конвенция и всякакъв род джендър политики.

Facebook logo
Бъдете с нас и във