Параграф22 Daily

§22 Новини

Схема за трафик на чужди граждани е неутрализирана от криминалисти в Пловдив

Като съпричастни са задържани трима участници в схемата за трафик на хора -  Н.Ю. /52 г./ от Пловдив, Р.И. /32 г./ и И.Х. /38 г./ – двамата от София. Продължават оперативните действия по издирването на техния съучастник  И.С. /40 г./ от с. Мулдава. В хода на оперативните действия, реализирани вчера на територията на Асеновград, криминалистите претърсили склад в промишлената зона на града. В едно от помещенията те открили 29 чужди граждани, представили се за сирийци, на възраст между 18 и 56 години. Всички те били без документи за самоличност.  В района са установени и ползваните от задържаните българи микробус “Фиат” и леки автомобили “Пежо”, “Ауди” и “ДЕУ”.

По първоначални данни, в началото на септември в Турция Н.Ю. и И.С. получили „оферта“ от турски гражданин да участват срещу заплащане в канал за нелегален трафик на имигранти в България. Задачата им била на предварително уговорено място край Асеновград да посрещнат чужденците, които пътували в микробус с хасковска регистрация и да ги настанят в наетото складово помещение. Ролята на двамата столичани била да придвижват чужденците към различни точки в страната, установили разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281 ал.1 от НК, а материалите са докладвани в Районната прокуратура.

Работата по изясняване на престъпната дейност на задържаните продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във