Параграф22 Daily

§22 Новини

Шест години затвор и 250 хиляди лева глоба за контрабанда на дрога

Със споразумение е приключило наказателното производство срещу турския гражданин Б.Б., обвинен от Окръжна прокуратура – София за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 от НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че около 03:49 ч. на 24.12.2018 г., на Митнически пункт Калотина, пренесъл през границата на страната - от Сърбия в България, високорискови наркотични вещества. За целта била използвана товарна композиция от влекач и полуремарке. В тридесет и два полиетиленови плика били разпределени розови и сини на цвят таблетки, съдържащи активно наркотично вещество 3,4 метилендиоксиметамфетамин (MDMA, екстази). Предметът на контрабандата бил в особено големи размери – с общо тегло 61 996,63 грама, на стойност 1 549 915,75 лева.

Съдът е одобрил постигнатото между страните по делото споразумение, с което на подсъдимия Б. е наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 250 000 лева.

Приобщеното по делото веществено доказателство – полуремарке марка „Тирсан“ с турски регистрационен номер, с което било извършено престъпното деяние, е отнето в полза на държавата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във