Параграф22 Daily

§22 Новини

Шест години затвор за фенове на пловдивския "Ботев"

Ефективни присъди от по 6 години затвор получиха двама ултраси на пловдивския "Ботев" за футболно хулиганство. Софийският апелативен съд постанови Михаил Михайлов-Милото и Христо Илиев да изтърпят наказанието си при първоначален строг режим. Те бяха признати за виновни за хулиганство с нанасяне на тежка телесна повреда на привърженика на "Локомотив" Стоян Деянов, съобщава сайтът plovdivderby.com.

Инцидентът става на 25 февруари 2018 г. когато Стоян и негови приятели се връщат от мач в столицата, където са гледали любимия им отбор срещу "Славия". Според тях, те са били проследени още на тръгване от София. На червен светофар на кръстовището в Пловдив на бул. „Дунав“ и ул. "Карловска", автомобилът на Стоян и приятелите му е причакан от група привърженици на "Ботев".

Те ги нападат с бухалки, железни пръти, обвити с бодлива тел. При нападението най-пострадал е Стоян. Той е приет по спешност в неврохирургията на УМБАЛ "Свети Георги" с опасност за живота. Лекарите успяват да го спасят, но възстановяването му отнема близо година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във