Параграф22 Daily

§22 Новини

Шестима данъчни от Велико Търново са с обвинения за длъжностни престъпления и корупция

На 25 февруари 2016 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима данъчни служители от Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново. Те са обвинени в това, че са се сговорили да вършат длъжностни престъпления, както и искане и приемане на подкупи (престъпления по чл. 321, ал. 6, вр. чл. 282 от НК).

Обвинения са повдигнати на Стефан Михайлов - бивш директор на ТД НАП, Пламен Томов - зам.-директор на ТД НАП, Мирослав Стефанов - зам.-директор на дирекция "Събиране“, Петя Николова - началник на отдел "Селекция" и данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на шестимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Преценява се на кого от тях каква мярка за неотклонение да бъде наложена или поискана от Специализирания наказателен съд.

Обвинените бяха задържани на 24 февруари 2016 г. във Велико Търново  при специализирана операция на МВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Полицейско задържане до 24 часа бе наложено на още трима данъчни служители, които след разпит са освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Според събраните до момента доказателства престъпното сдружение е действало в продължение на две години – от ноември 2013 г. до ноември 2015 г. В хода на разследването предстои да се установят нанесените от дейността му щети за държавния бюджет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във