Параграф22 Daily

§22 Новини

Шестима незаконни мигранти са задържани през почивните дни

Районна прокуратура–Варна ръководи шест бързи производства по НК във връзка със задържани две групи чужди граждани, преминали без разрешение границата на България.

На 2 април 2022 година, в централната част на Варна, са установили трима души – чужденци, от мъжки пол на възраст 25 г., 32 г. и 33 г. Според информацията, предоставена от тях, тримата идват от Мароко, и са преминали нелегално границата на Република България на неустановено към момента място.

В същия ден, в село Цонево, са задържани други трима чужденци, които също твърдят, че са мароканци. Възрастта, за която свидетелстват те, е 22 г., 25 г. и 28 г. Младите мъже не дават достоверна информация за това къде са преминали българската държавна граница.

Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Варна. Шестимата са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда. Предстои всяко от делата да бъдат насроченo и разгледанo в районните съдилища във Варна и в Провадия в най-кратки срокове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във