Параграф22 Daily

§22 Новини

Шипка е символ на битката, която всеки българин води в сърцето си, каза Румен Радев

Президентът Румен Радев взе участие в честванията на 144 години от Шипченската епопея. В 12.00 часа той прие почетния строй на Националната гвардейска част на връх Шипка."Това свято място обединява народа и ни вдъхва сила, достойнство и вяра, каза държавният глава. "Пета поредна година съм тук, заедно с вас, на това свято място, което обединява народа ни. Тук сме заедно в жегите на август, и при виелиците през март. Вие ми давате силата да вървим напред", обърна се към присъстващите президентът Радев.

"Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и българските войни, които заедно отстояха прохода. Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин води дълбоко в сърцето си. Битката между страха и смелостта, между малодушието и доблестта, между егоизма и родолюбието, в която се решава личното и националното ни бъдеще", каза още той.

"Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и нашите освободители. Да живее България", завърши президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във