Параграф22 Daily

§22 Новини

Шизофреник сее ужас из столичния "Люлин", въоръжен е с нож и преследва хората

Въоръжен с нож мъж преследва и тормози жителите на столичния кв. "Люлин". В рамките само на една нощ, нападнати от него са били четирима, съобщава NOVA. Въпросният мъж е създавал проблеми и преди. Тогава негови съседи се оплакваха, че се разхожда с газов пистолет, газов пистолет, мачете, нунджако и противогаз. Той е бил настанен в психиатрия, но днес отново си е вкъщи и очевидно не пие лекарствата си.

Съседи разказват, че мъжът е бил задържан временно от цивилен полицай, както и от охранителите, докато не са пристигнали полицаи от 9-то РПУ. "През нощта мъжът е нападнал трима души, които са пазарували в денонощен магазин. Вероятно е искал пари, тъй като той няма никакви средства. Блокът е потрошен, стъклото е счупено, механизмът на вратата също", споделя един от съседите.

В края на ноември 2019 година мъжът е бил диагностициран с шизофрения и е настанен в психиатрия за три месеца, но след това отново е пуснат. Хората разказват, че влиза в различни образи – на барета, охранител и други. За мъжа се грижи леля му, тъй като баща му и брат му отказват да поемат отговорност.

Съседите му пък вече се намират в безизходица. Подавали са множество жалби, но решение на проблема все още няма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във