Параграф22 Daily

§22 Новини

Шофьорът, който блъсна 4 деца в София, има зад гърба си 5 нарушения

20-годишният шофьор, който блъсна четири деца и падна с автомобила си в Перловската река в квартал „Хаджи Димитър“ има зад гърба си пет нарушения – три за превишена скорост, едно за използване на мобилен телефон и едно за неносене на документи. Това заяви пред журналисти директорът на „Пътна полиция“ Росен Рапчев.

Той изтъкна, че при навлизане в кръстовище водачите не трябва да увеличават скоростта и трябва да следят внимателно сигнализацията и останалите участници в движението.

Все още е рано да се каже, чия е вината за катастрофата. Има различни версии, които ще бъдат изяснени в досъдебното производство, посочи Росен Рапчев: „Водачът е на 20 години, а има пет нарушения на Закона за движение по пътищата, като три от тях са за превишена скорост“.

„Нямаме данни на това кръстовище да има концентрация на пътно-транспортни произшествия. Реално погледнато, всяко едно кръстовище е потенциално опасно, ако има водач, който навлиза в кръстовището, без да е осигурил и без сериозно да е акцентирал на знаците и околните участници в движението. Не смятам, че има проблем със сигнализацията. Според мен, сигнализацията е добре направена, ясно видима, както хоризонтална, така и вертикална“, допълни Рапчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във