Параграф22 Daily

§22 Новини

Ще има нови обвинения по делото КТБ, каза Цацаров и осмя Атанас Атанасов

Ще има нови обвинения днес, а най-вероятно и утре, но пресцентъра ще информира за това. Това каза пред журналисти Главния прокурор Сотир Цацаров, след работна среща за проблемите при използването на специални разузнавателни средства.

На въпрос, свързан с изказването на депутата от ДСБ Атанас Атанасов, че има само опит за имитация на съдебна реформа и заграбване на власт от страна на прокуратурата, Цацаров ехидно отговори: „Според мен от това интервю на Атанас Атанасов могат да се направят три извода. Първият е, че книгата Наказателно-процесуален кодекс той не я ползва дори и като помощна литература. Вторият извод, който според мен може да се направи е, че това не е камък в двора на прокуратурата. Специализираното звено присъства във всички стратегически документи на правителството. Господин Атанасов е член на партия, която пък е член на коалиция, която пък е член на управляващата коалиция. Ако той твърди, че не знае за решенията на управляващата коалиция, това означава, че хвърля камък по коалиционните си партньори. Третият извод е, че спекулата не е само борсаджийско понятие”.

Главният прокурор поясни, че е имал среща с представители от Реформаторския блок, която е протекла в изключително конструктивен дух. „На тази среща работата на звеното, което съществува в правителствената програма, на дълго и на широко се обсъждаше. Господин Атанасов присъстваше на тази среща и задаваше въпроси, свързани с мерките за неотклонение. Трябваше да обясняваме естеството на подписката. Да твърдиш тази сутрин, че чуваш нещата за първи път, означава, че спекулата става преди всичко понятие на политиката, а не само в черната борса” допълни Сотир Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във