Параграф22 Weekly

§22 Новини

Ще слушат СРС-та на дело за убийство

Окръжен съд-Бургас даде възможност на страните по дело за убийство да се запознаят с доказателствата, събрани чрез СРС-а, съобщиха от пресцентъра на магистратурата.


Подсъдимите и техните защитници по наказателно дело за убийството на бургаския бизнесмен С. Г. С. през 2008 г. се запознаха с представените в Окръжен съд-Бургас веществени доказателства. Изяснено бе, че част от описаните в обвинителния акт веществени доказателства не са предадени на съда, тъй като са били върнати с приемо-предавателни протоколи в досъдебното производство на лицата, от които са иззети.


Съдът прие представено от Окръжна прокуратура-Бургас писмо от ОД на МВР-Бургас, което удостоверява, че иззети от подсъдимия Нено Стоянов две пушки са били предадени на полицията във Варна, а обувка на пострадалото лице - на неговите близки. Съдебното заседание протече в присъствието на подсъдимите Стоян Петров, Стоян Колев, Нено Стоянов и Галин Костов.


Спрямо подсъдимия Станислав Михайлов процесът продължава да се води задочно, тъй като той е нередовно призован и по данни на ОД на МВР - Бургас е с неизвестен адрес. Пресцентърът уточнява, че неговите права са защитени от упълномощените от него двама адвокати и назначения от съда резервен защитник.


Окръжен съд - Бургас обяви на страните, че в следващото съдебно заседание на 12 март ще им предяви веществените доказателствени средства, събрани посредством специални разузнавателни средства. Съдът съобщи на процесуалните им представители, че разполагат с времето до следващото съдебно заседание да проучат тези веществени доказателствени средства, за да формулират искания за слушане и гледане на материалните носители от проведените специални разузнавателни средства и сравняването на същите с представените по делото веществени доказателствени средства.


Окръжен съд - Бургас за пореден път не уважи жалбата на подсъдимия Стоян Колев за изменение на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража и я потвърди. Съдебният състав се мотивира, че не е намерил нововъзникнали обстоятелства, които да обосновават исканото изменение. Съдът припомни, че вече се е произнасял по аргумента на Колев за продължителността на задържането му. В контекста на събраните по делото доказателства и сочената от тях висока обществена опасност на деянието и на подсъдимия, намира тази като адекватната мярка за неотклонение. Определението на съда подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд-Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във