Параграф22 Daily

§22 Новини

Ще става ли Цветан Цветанов медиен бос ако купи Фокус?

Съдбата на най-голямата информационна агенция и радиоверига в България – „Фокус”, е поставена на карта след внезапната кончината на създателя й Красимир Узунов. Тази сутрин, уж поради технически причини, бе спряно излъчването на няколко регионални радиостанции – Велико Търново, Благоевград и Кюстендил. 2 часа по-късно ефирът бе възстановен, а от „Фокус” излязоха със съобщение, че имало профилактика на предавателите, пита се Флагман.

Дали обаче е така, няма как да бъдем сигурни. В последните дни в пространството упорито се понесоха слухове, че един от най-близките хора на Поручика, както бе наричан приживе Узунов, а именно изключеният бивш зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов има намерение да купи медията.

По информация на няколко столични медии, от негово име консултанти преговаряли за придобиване на агенция „Фокус“ и националната радиомрежа „Фокус“. Факт е, че Цветанов бе изключително гъст с Узунов. Мълвата, че бившият втори в ГЕРБ обсъждал параметрите на покупко-продажбата с дъщерята на починалия медиен бос, усилено обикаля столичните медии. Някои от тях дори заявяват, че хора от ГЕРБ са им потвърдили информацията.

Огромната медийна платформа на „Фокус“ обслужва информационно по договори дълъг списък с държавни институции и общини. Радио „Фокус“ има 12 базови радиостанции и покритие в почти цялата страна.

„Поради технически причини, свързани със сателитното излъчване на програмата на Радио "Фокус", независещи от екипа на медията, програмата на Радиото ще се излъчва само в градовете: София, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Варна, Пазарджик, Сливен, Смолян, Шумен, Видин. Информационният поток от новини можете да следите на интернет страниците на Радио и Агенция „Фокус“, гласеше официалното съобщение на медията, малко след което бе публикувано второ – че проблемът вече е решен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във