Параграф22 Daily

§22 Новини

Щом има затвори, ще има и бягства от тях

Вицепрезидентът Маргарита Попова, която днес бе в Сливен за откриването на Националния фестивал на детската книга, коментира и актуалните политически теми.


Маргарита Попова отбеляза, че на някого много му се иска да открива разнопосочни сигнали, изпращани от Президентството, но Попова бе категорична, че такива няма. "Институцията е една и няма какво да я разделя", коментира тя.


Като представител на съдебната система Маргарита Попова обясни актуална напоследък тема с бягството от затворите. Според нея това не е прецедент в световната история и където има места за изтърпяване на наказанията, ще има опити за бягство от тях.


Попова посочи, че проблемите в съдебната система са трупани отдавна и вече е време ясно да се дефинират и да се пристъпи към тяхното разрешаване. Проблемите в системата за изтърпяване на наказанията винаги са били на втори план, а основният е липсата на средства. Вицепрезидентът бе категорична, че затворите са места не само за наказание, а където всеки трябва да осъзнае, че е сбъркал.


Попова заяви, че с помощта на администрацията, изтърпяващите наказанието трябва да се поправят, и при излизане от мястото за лишаване от свобода успешно да се интегрират в обществото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във