Параграф22 Daily

§22 Новини

Щракнаха белезниците на нападателя във влака Пловдив - Варна

Първоначалните данни за инцидента, станал във влака Пловдив - Варна тази нощ, в  района на Стара Загора, са за пострадала млада жена - на 21 години. Пристигналите на място полицейски екипи са установили и задържали нападателя  - 20-годишен мъж. При възникналия конфликт между пътниците мъжът нанесъл прободни рани на жената. Пострадалата незабавно е транспортирана в болница в тежко състояние.

Изясняват се всички обстоятелства около извършеното престъпление. Работата по случая продължава.

По-късно се язясни, че инцидентът е станал около 2:00 ч.. Момичето е било отведено в болница в Стара Загора в критично състояние. Към момента ситуацията е овладяна и жената е без опасност за живота.

По първоначална информация момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената. Извършителят успява да я обезоръжи и нанася прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата.

Случайно минаващ пътник започва да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от ЖП гара Стара Загора, намалил скоростта, а 21-годишният пловдивчанин скочил от него.След него скочил и третият пътник, който успял да го задържи, преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево.

Facebook logo
Бъдете с нас и във