Параграф22 Daily

§22 Новини

Шуменски криминалисти разкриха убийство след четиригодишно разследване

Работата на разследващите започнала, след като на 11 юни 2011 г. близки на 77-годишен мъж открили безжизненото му тяло в жилището му на ул. ”Цар Симеон” в Нови пазар. При първоначално извършения оглед били констатирани следи от насилие - три прободни рани, едната от които в областта на сърцето.

В рамките на започналото разследване за установяване на извършителя на престъпното деяние са проведени множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия. Шуменските криминалисти били подпомагани от свои колеги от сектор ”Противодействие на престъпленията против личността” към ГД “Национална полиция”. Участие в разплитането на случая взели и психолози от Института по психология към МВР. Всички действия по разследването са осъществени под надзора на наблюдаващ прокурор от Шуменската окръжна прокуратура.

След упорита работа и проведени множество разпити криминалистите заподозрели в извършване на престъпното деяние 58-годишен  мъж от Нови пазар, с когото са проведени различни действия по документиране и доказване на съпричастността му към извършеното убийство. На 12 ноември м.г. И. Р. бил задържан за срок от 72 часа. Назначената ДНК експертиза показала, че откритият под ноктите на жертвата биологичен материал е от задържания.

На 15 ноември м. г. Шуменският окръжен съд наложил на И.Р. постоянна мярка “задържане под стража”. Последвали допълнителни действия по разследването и доказване на съпричастността му към извършеното престъпление. Повдигнато му е обвинение по чл. 115 от НК. Предстои материалите по разследването да бъдат предявени на обвиняемия и близките на жертвата.

Делото ще бъде изпратено за произнасяне.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във