Параграф22 Daily

§22 Новини

Швейцарската CCI AG нямало да разследва виновника за фалита на КТБ

Швейцарската компания CCI AG, която трябваше да разследва кой е виновникът за фалита на КТБ, засега не се ангажира със случая. Това става ясно от писмо от вицепрезидента на компанията д-р Амит Щайнхарт, изпратено до редакциите на News.bg и Money.bg. В него от компанията посочват, че разпространената информация от председателя на партия „Другата България" Божидар Томалевски за бъдещ договор за разследване на случая „КТБ" между партията и дружеството, не отговаря на истината.„Нито е обсъждан, нито е възможно да бъде подписан", се казва в писмото. Причината: „CCI AG при никакви обстоятелства не приема и не изпълнява ангажименти на политически субекти и партии".

Въпреки това от компанията посочват, че следят внимателно развитието на случая „КТБ" и предстоящите действия на БНБ и на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за избор на международна разследваща компания. „На база на досега събраната информация и предварителното проучване на казуса сме уверени, че можем с успех да разследваме финансовите операции, довели КТБ до сегашното й състояние", заявяват още швейцарците.

По думите им те биха могли да се ангажират само в случай, че възложител на евентуалното разследване бъде конкретна организация, упълномощена от заинтересуваните лица да сключи договор със CCI AG.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във