Параграф22 Weekly

§22 Новини

Сидеров обвинен в хулиганство и лека телесна повреда

Дали и този път прокуратурата и МВР няма да станат пак за смях

Обвинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда са били повдигнати днес на лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летището във Варна.


На излизане от сградата на столичното следствие, вождът на "Атака" съобщи пред журналисти, че няма забрана да напуска страната. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Сидеров каза, че си запазва правото да даде показания, след като бъдат изслушани четиримата представители на "Атака", а те ще бъдат разпитани в петък. Той отново припомни, че има теч на информация от следствието.


"Настоявам, колкото може по-бързо, да се стигне до съдебно дело, да се изяснят нещата, и да се разбере, че това, за което бях медийно обвинен, е една раздувка, скалъпена история и това ще стане ясно на съдебното дело - подчерта дебело лидерът на "Атака". На въпроса от кого е скалъпена тази история, Сидеров отсече: "От хора, които даваха лъжесвидетелства, от това, че прокуратурата светкавично и гръмотевично разгласи неща, които не би трябвало да разгласява, когато тече досъдебно производство, каза Сидеров. Медиите ме обвиниха и осъдиха, а това не е редно. Имаше тенденциозно отношение, медийно правораздаване към мен, което предопредели отношението и сега, когато говорителят на главния прокурор е казал, че съм уличен, виновен в нещо, надолу по веригата - прокурори, следователи как ще кажат нещо друго - няма как", заключи той.


"Сега ще си изпълня рутинните задължения, ще дам показания, и да ми връчат постановление за обвинение, но не са разпитани мои колеги. Една част от тях не бяха поканени, и това ще бъде един от първите ми въпроси, които ще поставя, каза още Сидеров.


Категорично не съм удрял полицай Кирил Колев, и това няма как да бъде доказано, защото не се е случвало. Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал.


Много лоша и порочна практика е полицаи да лъжат, това ще остане на съвестта му, защо го е направил, ще стане ясно кой го е подбудил, кой го е накарал, защото се е съгласувал с някакви началници" , посочи Сидеров.


Той припомни случая през 2006 г., когато е бил обвинен, и по думите му впоследствие е бил напълно оправдан по всички инстанции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във