Параграф22 Daily

§22 Новини

Сидеров се закани на Андрей Бъчваров с иск от 100 000 лв.

"В отговор на поредната клеветническа атака", Волен Сидеров заявява, че ще съди Андрей Бъчваров за клевета, за която искът ще е 100 000 лв., обявиха от "Атака". Сумата от спечеленото дело ще бъде дарена на нуждаещи се хора, църкви, манастири, уточниха от партийния пресцентър ден, след като бизнесменът подаде жалба в полицията, че е бил удрян и обиждан от Сидеров в столичен пиано-бар.


Бъчваров, който е шеф на Балканска инвестиционна консултантска агенция и председател на Българската асоциация по биомаса разказа, че това се е случило, след като "видимо надрусан", депутатът се ядосал, когато му отвърнал, че няма да гласува за "Атака".


След инцидента Бъчваров коментира пред Нова телевизия: "Очаквам заплахи от г-н Сидеров и неговата шайка. Но ми е по-интересно как това ще се случи".


Днес лидерът на "Атака" не се появи в параламента, за да коментира лично инцидента. Вместо това той беше в Белград, където е поканил на посещение у нас председателя на руската Дума Сергей Наришкин, срещу когото ЕС наложи санкции да не влиза на територията на съюза.


Междувремено от МВР съобщиха, че пистолетът на Волен Сидеров, с който беше засечен да влиза в парламента, му е отнет. Депутатът се е явил доброволно в служба "Контрол на общоопасните средства" при СДВР и е предал оръжието си.


Причината е, че Сидеров вече е обвиняем по дело за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна през януари, предшестван с обиди към френска дипломатка. В такива случаи компетентните органи са длъжни да изземат оръжието на подведения под отговорност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във