Параграф22 Daily

§22 Новини

Сидеров зает в парламента, отлагат старта на делото за клекшопа

Вотът на недоверие срещу правителството осуети старта на делото срещу лидера на Атака Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов за инцидента при магазинчето за алкохол на столичната улица "Г. Раковски". Един от адвокатите на двамата подсъдими - адвокат Явор Нотев, се оказа, че е депозирал молба до съда, в която иска отлагане на заседанията, насрочени за днес и за утре. Причината е, че клиентите му са ангажирани в парламента.

Припомняме, утре сутринта в парламента ще бъде гласуването по дебатирания вчера вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 2”. Самият Нотев също не се яви в залата, но присъстваха другите двама адвокати на подсъдимите. Адвокат Симеонов изтъкна като уважителни причини за неявяването на двамата подсъдими и други точки от днешната програма на Народното събрание - именно промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, касаещи изпращането на български войски на границата, както и избор на инспектори за инспектората към ВСС.

Като народни представители Чуколов и Сидеров искали да участват в тези точки.

Съдът прие, че действително двамата подсъдими имат уважителни причини за неяваването си. Стана ясно, също така, че Сидеров и Чуколов държат на участието си в хода на делото и желаят да присъстват на заседанията.

В залата се явиха пострадалите при инцидента. Собственикът на клек-шопа Йордан Симеонов заяви на излизане от залата, че е очаквал фалстарта. Той не пожела да дава изявления пред медиите. Яви се и пострадалият полицай Петър Делин, който чрез адвоката си е депозирал молба за конституирането си като граждански ищец, в която сочи, че желае да предяви иск срещу Десислав Чуколов в размер на 20 000 лева за причинени неимуществени вреди.

Явиха се и други пострадали лица, които в устна форма изразиха желание да бъдат конституирани - някои като частни обвинители, други - като граждански ищци по делото. На следващите заседания ще стане ясно дали съдът ще ги конституира.

Делото се отлага за 22 и 23 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във