Параграф22 Daily

§22 Новини

Сигнал за бомба в Столична община

Сигнал за бомба в сградата на Столична община вдигна службите във ведомството на крак, съобщиха разтревожени медии. В 12:13 ч. анонимен мъжки глас се обадил и съобщил за поставено взривно устройство в сградата на "Московска" №33.


На мястото веднага пристигнаха служители на полицията. Заплахата идва в деня, в който общинските съветници заседават за последно преди лятната си ваканция, а дневният ред на заседанието включва 100 точки. Вероятно това е и една от причините те да гласуват заседанието да не бъде прекратено. В крайна сметка решението се оказа правилно, тъй като проверката на полицията не откри взривно устройство в сградата на общината.


Сред важните точки, които гласуват общинарите днес, е искането на оставка на изпълнителния директор и ръководството на "Топлофикация-София". Причина за това станаха блокираните 80 млн.лв. на дружеството в Корпоративна търговска банка. Вчера над 1000 служители на столичната топлофикация подкрепиха с подписка директора си Стоян Цветанов. Те предупредиха, че ако се стигне до неговата оставка, са готови да излязат на протест пред общината.


Друга точка, разгледана на заседанието на Столичния общински съвет е тази за отдаването на концесия на реконструкцията на градската баня в Банкя и изграждането на балнеоложки комплекс там. Предложението беше върнато за доработване, защото срещу него се надигнаха жители на Банкя, които поискаха гаранции, че и в бъдеще ще могат да се лекуват там по линия на Здравното министерство и НОИ.


Активистите поставиха под съмнение и оценката за стойността на проека от 7.5 млн.лв.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във