Параграф22 Weekly

§22 Новини

Сигнали срещу Бойко Борисов се изпращат до главния прокурор и ДАНС

тава въпрос за получаване на финансови средства и за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови сметки в Ливан

Сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде изпратен до главния прокурор и ДАНС, каза пред журналисти в парламента Илиан Тодоров, зам.-председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.


"Сигналът е доста дълъг. Той следва да бъде изпратен на главния прокурор и до специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" в ДАНС. Сигналът съдържа множество данни за корупционни престъпления и макар да не съдържа конкретни доказателства създава основателни съмнения относно законосъобразността на дейността му по време на управлението му като министър-председател. Изброени са конкретни имена на служители на НСО, които могат да дадат обяснения по случая. Става въпрос за получаване на финансови средства и за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови сметки в Ливан. Става въпрос за рекет на фирми и изнасяне на пари в ливански сметки", добави Тодоров.


Сигнал срещу народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и нейния съпруг ще бъде изпратен до главния прокурор. "Изложените в сигнала данни съдържат съмнения за конфликт на интереси при Атанасова и мъжа й по смисъла на закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. В сигнала се излагат сериозни твърдения, които поставят съмнения за заплахи срещу жалбоподателя, поради което следва сигналът да бъде изпратен до главния прокурор" , добави Тодоров.


На заседанието си парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси разгледа и гласува няколко сигнала, сред които срещи "Скат ТВ", евродепутата Слави Бинев и журналиста Сашо Диков.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във