Параграф22 Daily

§22 Новини

СИК-аджийски и ВИС-аджийски порядки в София, пребиват за свирване с клаксон

Четирима души са арестувани в София заради жесток побой с палки на Околовръстния път, при който е ранен 30-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжете, които са на възраст между 25 и 46 години, са задържани в нощните часове, след като първо е открита колата им, а по–късно е била проведена и полицейска операция. Те са криминално проявени и са отведени в столично районно полицейско управление.

Вчера около 17.40 часа Васко Наумов е нападнат и пребит заради това, че свирнал с клаксона си на два автомобила за рисково шофиране. Мъжът пътувал със съпругата си Мария.  "Две коли постоянно изблъскваха пътуващите по Околовръстното, едната ме засече, затова подадох сигнал с клаксон и се престроих в дясна лента. Двете бяха матово черни, със затъмнени стъкла", разказа тази сутрин пред Нова телевизия Наумов. Той бил принуден да спре от двете коли, като автомобилът му бил притиснат до бордюра. От тях излезли трима души, въоръжени с метални палки, а по думите на пострадалия и с пистолети.

„Удряха ме само с палки, не ме докоснаха с ръце. През цялото време крещяха срещу мен, съпругата ми излезе от колата и също я удариха”, разказа още  Наумов. През цялото време край тях са минавали коли, но никой не спрял. Всички биячи  са облечени в черно, с кубинки и с черни шапки на главата.

Съпругата Мария успява да заснеме част от боя с мобилния си телефон, но и тя е нападната и ударена от един от биячите. Клипът е качен на личния профил на мъжа й във Фейсбук.

Васко е с три избити зъба, контузии в областта на носа и контузии по ръката. Той е успял да отиде сам до "Пирогов". Пострадалият каза още, че съпругата му е в шок, притесняват се за сигурността на семейството си и на детето им.

Наумов смята, че е имал късмет, че само един от ударите е попаднал в лицето му, а останалите - в тялото.

Разследването по случая продължава, съобщиха от пресцентъра на МВР. По непотвърдена информация задържаните са служители на частна охранителна фирма.

Лично главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил случаят да бъде докладван в прокуратурата и да бъдат предприети незабавни действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във