Параграф22 Daily

§22 Новини

Сикрет сървиз хвали МВР

Изключително високо ниво на взаимодействие между оперативните дирекции на МВР и американските тайни служби беше отчетено по време на среща между главния секретар на МВР Калин Георгиев и заместник-директора на Сикрет Сървис А.Т. Смит в САЩ.


През първия ден от работното посещение в САЩ се проведоха срещи с ръководни представители на американската Сикрет сървис, която се бори срещу фалшифицирането на пари, финансовите престъпления и отговаря за охраната на американския президент.


Главен комисар Георгиев и шефът на главна дирекция Национална полиция Ангел Антонов се снрещнаха също с помощник-директора по оперативната дейност Пол Мориси, както и с ръководители на основните оперативни звена на Сикрет Сървис. Двамата посетиха и специализирани технологични и криминалистически лаборатории на службата.


Когато кажем България и МВР, ние имаме предвид добър приятел, сигурен и надежден партньор, подчерта Смит. Американската страна е изразила готовност да продължи да подпомага българските служби с провеждане на различни по характер обучения и тренировъчни курсове. В много отношения и самите американски служби имало какво да научат от своите български колеги, заявиха ръководни служители на Сикрет сървис.


При срещите в оперативните звена на службата са били обсъдени конкретни елементи от съвместната оперативна дейност в областта на киберпрестъпленията, фалшивите парични знаци и престъпленията във финансово-кредитната система.Работната визита на главния секретар Калин Георгиев и директорът на ГД Национална полиция Ангел Антонов продължава с посещение във Федералното бюро за разследване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във