Параграф22 Daily

§22 Новини

Синдикат готви протест в МВР, ако няма преговори за увеличаване на заплатите заради пандемията

В Смолян полицаите от Синдикално сдружение „Защита“ към  МВР обявиха протестна готовност.  В отворено описмо до медиите, адресирано до вътрешния министър Христо Терзийски, те изказват разочарованието си от липсата на диалог с министреството.  От синдиката изтъкват искането си за започване на преговори повишаване на заплатите на всички служители в системата заради финансовата криза от пандемията с СOVID-19. До настоящия момент обаче начало на преговорите дори не е насрочено, изтъкват от синдиката. "В нашето писмо ви напомнихме, че: „Да, в изпълнението на задълженията си не ни е останало време да мислим за протести, но с развитието на финансовата криза ще търсим изход!“, пише в писмото до министъра на вътрешните работи.

Заради това от синдикатите обявяват протестна готовност и настояват за стартиране на преговорите за увеличение на заплатите в МВР.

Писмото било подкрепено и от останалите полицейски синдикати. До настоящия момент от ръководството на МВР няма изразено желание да започнат преговори или да се свика извънредно заседание на Съвета за социално партньорство в МВР. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във