Параграф22 Daily

§22 Новини

Синът на депутат от ГЕРБ задържан с 440 грама канабис в кола

Синът на депутата от ГЕРБ Димитър Танев и негов приятел са били задържани в кола с 440 грама канабис. Те нямат нищо общо, заяви народният представител.

Двамата млади мъже от Петрич са били задържани в събота вечерта в местност край Гоце Делчев, когато полицията спряла за проверка кола, в която пътували.

В съобщението на МВР имената им са посочени само с инициали, но неофициално се разбра, че единият е 36-годишният Крум Танев - син на Димитър Танев, предаде bTV. Двамата са били задържани в ареста за 24 часа и след това освободени, започнало е следствие.

Тази сутрин депутатът коментира пред Нова телевизия. „Аз разбрах за случая от медиите.  Това, което аз знам, е че синът ми е бил помолен от негов приятел да го придружи в Гърция. Те са си направили разходка с кола на трети човек, след което са отишли на гости в Гоце Делчев. На излизане от Гоце Делчев са спрени за проверки”, каза Танев.

По думите му в колата е имало "много неща", полицаите открили и чанта или торба, в която е имало "такова вещество". Двамата обаче нямали връзка с тази чанта. "Те дори не са имали достъп до нея. Взети са им пръстови отпечатъци. Били са задържани за няколко часа, подложени са на кръстосан разпит, след което са освободени. Дознателят им е казал, че случайно са попаднали в тази ситуация”,  каза още народният избраник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във