Параграф22 Daily

§22 Новини

Синът на Джордж Буш-старши взел 300 000 долара от пирамидата OneCoin

Синът на президента Джордж Буш-старши - Нийл Буш, е взел 300 000 долара от Ружа Игнатова, наричана българската кралица на криптовалутите. Както е известно, тя е издирвана от ФБР заради измама с виртуални пари за няколко милиарда долара. Информацията за Нийл Буш е от показанията на адвокат Марк Скот, който също е обвиняем по делото за 4 млрд. долара.

33-годишният софиянец Константин Игнатов и 38-годишната му сестра Ружа Игнатова са ръководели многомилиардна пирамидална схема за продажба на криптовалута OneCoin. Според американската прокуратура двамата са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема, която е определа от обвинението като измамническа. Прокурорите твърдят, че OneCoin, която още функционира, има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата.

Според Марк Скот, Нийл Буш е взел парите, за да уреди среща на Ружа Игнатова с китайски предприемач, за когото той работел. Китаецът е трябвало да инвестира в криптовалутата на българката OneCoin. Присъствието на Буш е щяло да гарантира сигурност на сделката. По-късно Нийл се свързва с агенти на ФБР, които разследват схемата и дава показания, тъй като е бил в член на борда на директорите на китайската компания, която е трябвало да получи 60 млн. долара от OneCoin.

Братът на Джордж Буш-младши обяснил, че не очаквал, че сделката е измамна. Идеята на инвестицията била китайската компания да извърши с парите сделка с петрол в Мадагаскар. От сделката Нийл Буш щял да получи 10 процента, стига собственика на китайската компания да може да продаде криптовалутата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във