Параграф22 Daily

§22 Новини

Синът на Киро Киров: С ужас очаквах момента, в който ще пуснат някой от „Наглите”

Апелативният съд в София освободи предсрочно от затвора един от осъдените членове на групата на „Наглите”. Ивайло Ефтимов-Йожи излиза от затворническото общежитие "Казичене" 2 години и 5 месеца по-рано. Той трябваше да изтърпи наказание от 18 години лишаване от свобода. Мотивите за решението на съда са, че Йожи е излежал повече от 2/3 от присъдата си - 15 години и 6 месеца, както и, че се е поправил. Иван Киров, синът на отвлечения бизнесмен Киро Киров, заяви пред NOVA, че е шокиран от новината. „Новината за предсрочното освобождаване на Йожи ме шокира. Откакто ни се случи всичко това, живеем в страх. В началото ходихме с охрана, животът ни много се промени. С ужас очаквах момента, в който ще пуснат някой от тях на свобода“, заяви Киров.

„Ако срещна Йожи, не съм сигурен, че ще го позная. За мен не би трябвало човек, осъден за такова престъпление, да бъде пуснат преждевременно. Съдбите на всички отвлечени се промениха. Голяма част от тях се скриха от света, защото се страхуват”, допълни той.

По думите му никой не търси парите от откупите, които са искали. „Къде са те? Има ли отделно дело? Вероятно средствата са си в тях и като излязат от затвора ще си ги ползват", смята той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във