Параграф22 Daily

§22 Новини

Синът на убития Иван Тодоров-Доктора получава 500 млн. долара наследство

На 22 февруари 2006 г., само минути преди да бъде ликвидиран, Иван Тодоров-Доктора урежда последната си имотна сделка, пише „България днес”.Той разговаря с бившата шефка на митниците Елка Владова за мерака на контрабандиста да купи огромната сграда и да я превърне в бизнес център. След това обаче идва дъждът от куршуми и той е убит в джипа си близо до хотела, който тогава беше известен като „Кемпински”. Това става точно преди 10 години. Затова уще има панихидата на Централните софийски гробища.

На събитието се очаква да присъства и синът на Доктора - Тодор Иванов Тодоров, който от миналата година се подвизава у нас с годеницата си от Англия. Доскоро младежът бе в Лондон, където завърши финанси в престижен колеж, след което записа и международно право.

Тодор се е сдобил и с английски паспорт и близките му го смятат за копие на баща си. Когато е в София, наследникът на Доктора обитава огромен апартамент в центъра и се подготвя да заеме мястото си в някогашната империя на баща си. Това ще стане догодина, когато той ще навърши 30 години. Дотогава богатството на бизнесмена се ръководи от майката - Вилиана Петрова. Под нейно управление са няколко фирми, които имат сериозни постъпления. Те са от бранша на търговията със скъпоценни камъни, строителството и производство на парфюми и козметика.

Семейството има три апартамента в центъра на София, а преди година продаде купената от Доктора вила на покойната Цола Драгойчева. Имат още вила в Боровец, два „Мерцедеса” и банкови влогове за около 200 бона.

Смята се, че състоянието на Доктора, натрупано от контрабанда на цигари възлиза на около 500 милиона долара, изпрани през офшорки на Сейшелските острови и Кипър. Сега тези пари се полагат на наследника на империята му и очакванията са той да ги вложи в чист бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във