Параграф22 Daily

§22 Новини

Сирийските бежанци разполагали с големи суми

Зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов заяви пред в. Преса, че голяма част от сирийските бежанци, които в момента минават българската граница, са семейства с малки деца. Те бягат от бомбите, но идват с пари, като повечето от тях имат между 15 000 и 25 000 евро.


Според него бежанците не разчитат на 65-те лева, които се дават от държавата на човек месечно. По думите на Маринов сред тях имало университетски преподаватели, инженери и химици.


Несигурността в обществото може би я пораждаме всички ние. Не искам да звучи негативно, но информациите, че бежанската вълна е заплаха в страната, насаждат в населението тезата, че самите сирийци са заплаха. Навсякъде, където има бежанци, има и засилено полицейско присъствие, за да може хората да са спокойни и да се гарантира сигурността, подчертава Маринов.


Вчера активисти и симпатизанти на ВМРО блокираха за час участък от границата ни с Турция при граничен пункт Капитан Андреево. Поводът за акцията е политиката на Турция за прехвърляне на нелегални емигранти на българска територия.


Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че всеки ден в страната ни нахлуват по 90 нелегални емигранти, а тя се охранява само от 45 гранични полицаи.


За затваряне на границата ни с Турция за бежанци в петък се обявиха и от Атака, а в интервю за БНР военният министър Ангел Найденов каза, че не е изключено затварянето на българо-турската граница, като крайно средство за спиране на бежанската вълна към България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във