Параграф22 Daily

§22 Новини

Сюжетите Бойко - герой, а Пеевски – жертва, са за отвличане на вниманието

Сюжетите, които представят Бойко Борисов като герой, а Делян Пеевски като жертва, се използват като контролирано пускане на информация за отвличане на общественото внимание. Това заяви депутатът от Реформаторския блок в студиото на „Тази сутрин” по bTV. Така той коментира информациите, че животът на депутата от ДПС е застрашен и се налага охрана от НСО, а премиерът е получил заплаха за убийство.

По думите му главният секретар на МВР Георги Костов „немедлено трябва да се разкара от тази позиция”. Причината е, че кризисният и пошъл пиар, които Костов направи като разкри държавна тайна от най-висок ранг, също се използва за отвличане на общественото внимание, смята Атанасов. Според експерта подобно действие от страна на Костов е вид политическа услуга. Генералът изрази съмнение да има реална опасност за живота на Пеевски, „дори и тя да е факт, подобен сигнал трябва да се разследва при пълна конспиративност”.

Атанасов се пошегува, че който през последните години, който е бил назначен временно да управлява ДПС, е получил като бонус охрана от НСО. Има ли институция в държавата, а те всичките са пряко подчинени на Бойко Борисов, която да разследва кой и защо издаде държавна тайна? Подобно действие е наказуемо по Наказателния кодекс, припомни депутатът от РБ.

Писмото заплаха срещу премиера съществува много преди Борисов да започне „операцията по спиране на поръчки”, смята депутатът от РБ. Въпреки това създаденото в обществото впечатление, че „премиерът застана срещу мафията и получи куршум”, смята Атанасов.

Експертът по сигурност заяви, че службите за сигурност се контролират пряко от министър-председателят. По думите на депутата Борисов запазил значителна част от назначените по времето на Орешарски кадри, защото те са „комплексирани хора, лесни за манипулиране”.

"Проблемът е, че той управлявна орташки с групи7ровката на Доган. Страшно много е харесал неговия механизъм за разпределяне на порциите сред обръчите от фирми", допълни генерал Атанасов.

Генералът е силно скептичен към доклада на "Аликс партнърс", който от вторник е в секретната секция на парламента. "Щом на това се съгласи Влади Горанов, който е свързващото звено между догановата групировка и Борисов, значи в него няма нищо", смята Атанасов. По думите му докладът се е обезсмислил заради клаузата за конфиденциалност. "Ние (от РБ) искахме с този доклад да се освети информацията", припомни депутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във