Параграф22 Weekly

§22 Новини

Сюлейман Сидики се съгласи на екстрадиция в Германия

Терористът Сюлейман Сидики даде съгласието си да бъде предаден на компетентните съдебни власти в Германия, се разбра на днешното заседание на Пловдивския окръжен съд във връзка с изпълнение на европейска заповед за арест на афганистанеца с германско гражданство.


"Обвиненията, повдигнати срещу Сюлейман Сидики, са участие в терористична група на "Ал Кайда", каза прокурор Георги Пенев. Той допълни, че не може да каже как терористът е бил заловен в Пловдив. "С автомат "Калашников" той е позирал и по този начин пропагандирал към насилие, докато е бил на обучение в Пакистан", заяви Евгения Вангелова - преводач.


Европейската заповед за арест е издадена от Генералната прокуратура в Хамбург, като лицето се издирва с цел провеждане на наказателно преследване за членство в терористична организация. Сидики има право по закон да оттегли съгласието си в рамките на три дни. След изтичане на този срок, във вторник на 25 февруари, съдът ще се произнесе допуска ли изпълнението на заповедта, предавайки лицето на компетентните съдебни власти в Германия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във