Параграф22 Daily

§22 Новини

Скандал около поредния неуспешен опит за избор на председател на ОбС-Благоевград

Агонията около избора на председател на Общинския съвет- Благоевград се задълбочава, след като днес отново не се стигна до гласуване. Сесиите на ОбС вече са повече скандали, отколкото работни, така протече и днешната. Тя започна с изказване на благоевградчанина Николай Кутанов, който бе заявил желание да се обърне към местните общински съветници.

"Добър ден, господин Кмете! Добър ден, срам за Благоевград!", така Кутанов поздрави ОбС. В обръщението си той обясни и защо нарича така съветниците: "Преди два  месеца, вие, говорихте, че искате промяна и затова искате, да бъдете съветници. Два месеца по-късно доказахте, че сте влезли, за да преследвате личните си интереси и амбиции".

Гражданинът Кутанов бе категоричен, че ако и днес съветниците не изберат председател, това ще е капката, която ще прелее чашата на търпението на гражданите. " Нас, не ни интересува кой ще е кмет, кой ще председател. Важното е, Благоевград да върви напред!", завърши Николай Кутанов и напусна залата.

Въпреки неговите думи, до избор така и не се стигна.Следващото извънредно заседание е на 20 декември от 9,30 часа, когато отново ще бъден направен опит да бъде избран председател на Общински съвет - Благоеврград. Както е известно номинираните са Любен Милев от БСП и Цветозар Балабанов от Партията на зелените.

Facebook logo
Бъдете с нас и във