Параграф22 Weekly

§22 Новини

Скандал завърши с убийство в Столипиново

Битов скандал завърши със смъртен случай в пловдивския квартал „Столипиново”, съобщават от полицията. Около 11.30 ч. на тел. 112 е получен сигнал за кавга в двор на ул. „Калина”.


Сбили са се двама мъже на 44 години и на 35 години. По-възрастният е изпаднал в безпомощно състояние. На място са изпратени полицейски патрул и лекарски екип, които са констатирали смъртта на пострадалия. Другият участник в конфликта е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата. Работата по изясняване на причините за инцидента продължава.


Близо 1200 престъпления са извършени в пловдивския квартал „Столипиново” от началото на годината и от тях са разкрити малко над 500. Обстановката е динамична заради смесено население в района и ниския социален статус.


В района на пловдивското Шесто управление „Полиция” има голям брой от целия криминален контингент в областта. Кражбите са най-много от престъпленията в квартала, а разкриваемостта при тях е около една трета. Установени са извършителите на половината от грабежите. Изцяло разкрити тази година са случаите на 3 убийства, 3 изнасилвания и 13 хулиганства.


За противодействието на престъпността и опазването на обществения ред и сигурност в район „Източен” са предприети необходимите мерки. Засилва се полицейското присъствие на обществени места . Планирани са и операции за ограничаване на уличната престъпност, както и за противодействие на наркоразпространението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във