Параграф22 Daily

§22 Новини

Скромен апартамент в Париж върви с бонус - половин милион евро в куфар, скрит в мазето

Френската полиция разследва мистериозно откритие на над половин милион евро в брой, намерени в куфар в заключена маза под парижки апартамент. Апартаментът се продава от жена, която наскоро го е наследила от майка си. "Не сме приключили с преброяването. Но има между 500 000 и 600 000 евро в банкноти от по 50, 100 и 500 евро, съобщи източник, близък до криминалното разследване.

Собственикът, жена на 50-годишна възраст, е наследила апартамента в престижно парижко предградие от майка си тази година, съобщава вестник „Паризиен“. Тя се обърнала към агент по недвижими имоти за оценка на имота. Когато агентът пристигнал, за да огледа избата, те я намерили заключена. Много апартаменти в Париж имат изби, намиращи се под сградата, които често компенсират тесните жилищни помещения в гъсто населения град. След като не успяла да издири човека, който е превзел избата, собственичката на апартамента извикала ключар.

Когато агентът по недвижими имоти се върнал да огледа пространството, те се натъкнали на куфара, пълен с пари. Те се свързали с полицията и започнало разследване от прокурори от Париж, които предали случая на специалисти по финансови престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във