Параграф22 Daily

§22 Новини

След 7 г. разкриха убийството на бизнесмена Огнян Харизанов

Разкрито е поръчковото убийство на пловдивския търговец на кожи Огнян Харизанов, съобщиха на съвместна пресконференция министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов.


Убиецът е Божидар Атанасов. Той е обвинен за ликвидирането на митничаря Георги Дребчев, извършено през 2009 г. В момента Атанасов е в ареста. Ченгетата ровят за поне още две убийства, извършени от неговата група.


Огнян Харизанов бе убит на 17 август 2007 г. в района на хижа Здравец. Килърът е бил с маска и е стрелял с огнестрелно оръжие. Според разследавщите, митничарят и бизнесменът не са се познавали, но покушенията са извършени от една и съща група, част от която е бил Божидар Атанасов.


Пловдивчанинът Атанасов бе арестуван преди няколко месеца за убийството на митническия служител. Издирват се останалите членове на олганизираната престъпна група. Установено е, че за ликвидацията на митничаря Дребчев са били платени 60 000 лева. Цацаров и Бакалов съобщиха още, че за периода 1999 - и до сега, има 21 неразкрити убийства в пловдивско, като 14 от тях са извършени с огнестрелно оръжие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във