Параграф22 Daily

§22 Новини

След изборите в САЩ, Майк Пенс се оказа безработен и бездомен

След като напусна резиденцията на вицепрезидента на САЩ, Майк Пенс не само се оказа безработен, но и бездомен, твърди изданието Bussines Insider. Оказва се, че бившият втори човек в страната не разполага със свое собствено жилище. Според републиканци, близки до семейство Пенс, бившият вицепрезидент на САЩ и съпругата му сега вероятно живеят на гости и обмислят предложения за работа.

Наскоро семейство Пенс се завърна в родния си щат Индиана. „Няма по-добро място от дома“, каза политикът на една от срещите със своите съграждани. Внимателните наблюдатели обаче могат да отбележат: къде точно ще бъде новият „дом", бившият вицепрезидент не поясни. „Той няма дом, няма къде да живее", разки един от съветниците на бившия лидер на Белия дом Доналд Тръмп пред изданието. Този съветник е един от дузината републиканци, близки до непосредствения кръг на Пенс, които се притесняват, че високопоставеният политик е останал без дом и без работа.

Някои източници предполагат, че бившият вицепрезидент сега живее с някого, може би с брат си. Други твърдят, че Пенс и съпругата му са се установили в малка ваканционна вила, собственост на губернатора на Индиана. Единственото, което може да се каже със сигурност е, че когато политикът напуска официалната резиденция на вицепрезидента във Военноморската обсерватория във Вашингтон, той не е имал собствен дом, сочи агенция Фокус.

Според Business Insider семейство Пенс няма собствен дом от поне десетилетие. Двойката често трябвало да се мести, особено след като Пенс решил да сложи край на кариерата си като наблюдател в радио в края на 90-те и да започне кариерата си в политиката. Семейството притежава малка къща в Единбург, Индиана, която купува през 1999 г., когато Пенс се кандидатира за Конгреса. Но по-късно, както предполага изданието, тази къща е продадена, въпреки че не е ясно кога. Съдейки по финансовите отчети, които политикът е подал, докато е бил вицепрезидент, той не е имал недвижимо имущество. 

Както един от помощниците на Пенс каза пред вестника, семейството планира да живее между Вашингтон и Индиана през следващите шест месеца, преди окончателно да се премести в родния си щат. Източникът обаче не каза къде точно ще се намира домът на Пенс в Индиана.

Прави впечатление, че по време на изборите тогавашният президент и вицепрезидент Тръмп и Пенс са гласували по пощата. Лидерът на Белия дом посочи като домашен адрес частната си резиденция във Флорида, а Пенс посочи имението на губернатора на Индиана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във