Параграф22 Daily

§22 Новини

След провал на обвинението пуснаха обвинените в опит за убийство на Пеевски

Софийският градски съд освободи от ареста тримата задържани, обвинени в опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Не им ноложи и някаква мярка за неотклонение, защото обвинението няма доказателства за тяхната вина.


Вчера прокуратурата съобщи за трима задържани в подготовка за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Става дума за Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, които бяха обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски, като деянието е останало неизвършено поради независещи от тях причини, според държавното обвинение.


Съдът заседава в МВР болница, защото един от арестуваните е бил в прединфарктно състояние и е настанен в интензивното отделение. Затова заседанието бе закрито за журналисти. От своя страна, прокуратурата искаше тримата да бъдат задържани за постоянно.


Николай Хаджигенов, адвокат на един от тримата задържани, коментира по-рано, че подобно "изнесено заседание" на съда в болница е незаконосъобразно. По думите му Христов в момента е на системи и не се знае доколко е адекватен.


Защитникът заяви, че в постановлението за привличане като обвиняеми на тримата не са посочени нито какъв е механизмът на убийството, нито конкретна дата или място на извършването на престъплението, а единствено, че е извършено през май.


Адвокат Хаджигенов каза, че тримата задържани са дългогодишни приятели и се познават с банкера Цветан Василев. Дали имат познанство с Делян Пеевски обаче адвокатът заяви, че не знае. Той добави, че в разследването са използвани специални разузнавателни средства.


Решението на съда не е окончателно обжалването е възможно в четвъртък, 19 юни, в Софийския Апелативен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във