Параграф22 Daily

§22 Новини

Следите на Коце Маце в Петрич: рухва и фабрика "Рондия", цената и падна на половина

Страховит вид имат сградите на бившата мебелна фабрика" Рондия" на бизнесмена Костадин Хаджииванов - Коце Маце в Петрич. Полуразрушените постройки сякаш са развалини след бомбардировка. От години фабрика "Рондия", която преди бълваше мебели за износ и за продажба у нас, се руши, оставена на произвола на съдбата и като залог към банкова институция, пише Струма.

Цената й обаче падна наполовина и в момента съдия-изпълнител я е обявил за публична продан. Собствеността на Коце Маце се продава с първоначална цена, от която да тръгне наддаването, малко над половин милион лева заедно с прилежащите й терени. Коце Маце живее в Гърция и рядко се вясва в родния град, за да нагледа имотите си. Единствената му връзка с Петрич е баща му, когото Хаджииванов от време на време навещава.

Името на Коце Маце се замесва в афери с черното тото в световен мащаб. Според мълвата, той е един от босовете, които дърпат конците му. Не се оказа вярно обаче твърдението, че Интерпол издирва петричкия бизнесмен, за което преди месеци Струма съобщи. Той съвсем спокойно си идва в Петрич, без да бъде притесняван от органите на реда.

Хаджииванов е сред местните първенци със завидно в миналото финансово състояние. И той, обаче като останалите кредитни милионери в южния град, трупа богатството си най-вече чрез планини от банкови кредити. И понеже парите, трябва да се управляват мъдро, това не се оказа по силите на петричките кредитни милионери и те - един по един, фалираха. Банките разпродадоха всичко на Живко Томов - Фашиста, Петрич напусна и К. Лялев, както и приятелят му богаташ В. Илиев.

Фалити обявиха десетки мощни на времето бизнес играчи. Така от град на милионерите, Петрич се превърна в град на фалиралите милионери.
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във