Параграф22 Daily

§22 Новини

Следовател Стефан Петров остана без конкуренция за място във ВСС

Следовател Стефан Петров остана единствената кандидатура за овакантеното място във Висшия съдебен съвет. Вчера (12 януари) изтече крайният срок за отправяне на предложения за нов член на ВСС, който да заеме мястото на починалия в края на миналата година Евгени Диков.

Кандидатурата на Стефан Петров е предложена от шестдесет и двама следователи от Национална следствена служба и следствените отдели в страната. В срок до 18-ти януари кандидатът за изборен член на ВСС следва да представи в писмена форма всички документи, необходими за неговата кандидатура.

Становища за кандидата и въпроси към него от съдии, прокурори, следователи и юридически лица с нестопанска цел могат да бъдат представени пред Прокурорската колегия до 26 февруари. Провеждането на изборите за нов член на ВСС ще се състоят на 13 март.

Стефан Петров е бивш член на ВСС, като участва в първия постоянно действащ съвет (от 2007 до 2012 г.). Той е завършил право в Академията на МВР. Целият му професионален път е минал в следствието, където започва работа през 1989 г. Той е заместник-председател на Камарата на следователите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във