Параграф22 Daily

§22 Новини

Следствен експеримент затвори временно кръстовището край хотел "Хемус"

Прокуратурата проведе следствен експеримент на мястото на кървавата катастрофа на бул. "Черни връх", причинена от Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени. Временно движението на кръстовището беше затруднено, докато разследващите правеха своите измервания.

Това се случва ден, след като стана известно, че записите от всички камери по трасето в нощта на катастрофата вече са предоставени на следствието. Според записите Георги Семерджиев е бил сам в джипа си. На предходното кръстовище при Моста на влюбените една от камерите е хванала автомобила фронтално и от записа се вижда, че Семерджиев е сам. Най-подробно вече са прегледани и записите от камерите на кръстовището, където е станал инцидентът.

35 дни след катастрофата разпитаните свидетели са над 60. Все още не е известна самоличността на две жени, които непосредствено след катастрофата са приближили разбития джип, огледали са го и бързо са се отдалечили. Разследващите  имат предположения кои са тези жени.

На всички видеозаписи е назначена експертиза. Биологичен материал с ДНК профил, който е идентичен с този на полицайката Симона Радева, както и нейни пръстови отпечатъци, са открити в автомобила ан Семерджиев. Те обаче са с давност поне няколко дни преди катастрофата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във